Søløven

Granzow hjulpet søværnet med at udvikle deres specialiserede dykkerskib, Søløven. Her leverede vi en totalløsning, der skulle muliggøre rekorddybe dyk i danske farvande – faktisk helt ned til 120 meters dybde.

Sådan en løsning er eksempelvis relevant i tilfælde af flystyrt over åbent hav, hvor dykkerne bliver sendt ud for at bjerge flyets sorte boks.

Vi udviklede en særlig gasmixer, der kan levere helt op til 300 bar tryk, som muliggør at dykkerne selv ved 120 meters dybde løbende kan udskifte og fylde dykkerflasker op med ilt.

Det muliggør at dykkerne ikke behøver komme op til havoverfladen og skibet, for at få skiftet deres dykkerflasker ud med nye. Samtidig udviklede vi et dykkerkammer, der skulle afhjælpe dykkere med dykkersyge.

Alt sammen blev udviklet, så det tog højde for den trænge plads der oftest er ombord på et skib.

Yderligere, som en ekstra udfordring, skulle vi i vores udarbejdelse af løsninger til Søløven også indtænke og tage højde for, at et skibs skrog giver sig på åbent hav. Det betyder at rørarbejde skulle udarbejdes, så det kunne modstå den slags vrid.

Nederst til højre ser du også en moderne dykkerklokke, som vi har været med til at lave. Dykkerklokker er til for at udligne trykket med komprimeret luft. På Søløven har vi brugt slanger til at holde vandet ude og sænke dykkerne ned til f.eks. 160 meters dybde.

Klokken er ikke kun forsynet med en wire, til at hejse klokken op og ned med, men også en såkaldt umbilical, der grundlæggende indeholder overfladeforsynet luft, men også kan indeholde, trykmåler, kommunikation, billeder fra kameraer, strøm til lamper, hydrauliktryk til værktøj, varmt vand m.m.

Du kan se en kort reportage om Søløven i videoen nedenfor.

PLC-styringer

PLC-styringer

Granzow A/S opbygger, programmerer, installerer og implementerer avancerede PLC-styringssystemer, der sikrer din tryghed og beskytter dine vigtigste processer.

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimaforandringer, grøn energi, bæredygtighed – ord, der er på alles læber. Lønsomme løsninger til industrien er måske ikke altid synonymt med de grønne buzzord, jeg netop har opstillet, men hos Granzow...

Den lille grønne bog om trykluft

Den lille grønne bog om trykluft

Granzow A/S har udgivet trykluftkompendiet "Den Lille Grønne", som gennemgår trykluften fra A til Z. "Den Lille Grønne" henvender sig til personer. som ønsker en grundlæggende viden om trykluft...

Hvilke kompressortyper er der?

Hvilke kompressortyper er der?

Kompressorer og trykluftsanlæg anvendes i mange brancher – lige fra tandlæger, i laboratorier og over alt i industrien, og vi hjælper jer gerne med at finde frem til, hvilken type kompressor, der er det rigtige valg for jeres virksomhed og behov.

Forskellen på olier, fedt og smøremidler til vakuumpumper

Forskellen på olier, fedt og smøremidler til vakuumpumper

Opdag hemmeligheden bag en gnidningsfri ydeevne og optimer din vakuumpumpes potentiale med vores spændende guide til smøremidler. Her finder du et online værktøj til at vælge den ideelle olie for ultimativ ydeevne og de produkter du kan bestille hos os.