Lovpligtige inspektioner og CE-mærkning til dit trykluftsystem

Granzow A/S har samlet et overblik over, hvilke lovpligtige inspektioner der er forbundet med en kompressor, som du som ejer skal foranstalte, før du tager dit anlæg i brug. Du kan også læse hvornår de løbende inspektioner kræver at blive indført.

Lovpligtige inspektioner og CE-mærkning til dit trykluftsystem

Download vores whitepaper her

Hvornår skal en kompressor synes?

En kompressor skal gennemgå regelmæssig inspektion og vedligeholdelse for at sikre, at den fungerer korrekt og sikkert.

Lovkrav og specifikke tidspunkter for syn og inspektion kan variere afhængigt af det pågældende land, industrielle standarder og kompressorproduktets egenskaber. Generelt set er der nogle retningslinjer, der kan hjælpe med at afgøre, hvornår en kompressor skal synes:

CE-mærkning: 
Når en kompressor eller en trykbeholder første gang tages i brug, skal den som regel CE-mærkes, da det er vigtigt enheden overholder de europæiske direktiver for sikkerhed og sundhed.

Inden ibrugtagning:
En ny kompressor eller trykbeholder skal gennemgå en kontrol og inspektion, inden den tages i brug, for at sikre korrekt installation og overholdelse af sikkerhedsstandarder. Dette er noget Granzow tilbyder vores kunder, når en installation sættes op. På den måde sikrer vi at alt er efter bogen og kunden er i trygge hænder hele vejen i gennem.


Årlige inspektion af din kompressor:
Mange virksomheder og industrier udfører årlige inspektioner af deres kompressorer for at sikre, at de fungerer effektivt og sikkerheden er i top. Der tjekkes for eksempel for potentielle lækager, funktion af sikkerhedsventiler, filtre og andre sikkerhedsrelaterede aspekter.

Trykprøvning: 
Der kan være krav om trykprøvning med bestemte tidsintervaller for at sikre, at kompressoren eller trykbeholderen kan modstå de forventede arbejdstryk.

Periodiske eftersyn:
Afhængigt af kompressorens type, størrelse og anvendelse, kan der være behov for periodiske inspektioner med kortere tidsintervaller for at sikre optimal drift og sikkerhed. Det kan omfatte inspektion af luftfiltre, olieskift og andre specifikke vedligeholdelsesopgaver.

Risikovurdering:
En risikovurdering bør udføres for at fastslå, hvor ofte inspektioner og vedligeholdelse bør udføres baseret på de specifikke forhold i virksomheden.
Det er vigtigt at bemærke, at kravene kan ændre sig, og vi anbefaler derfor altid, at man følger de seneste regler, direktiver og vejledninger eller rådføre sig med eksperter, som os for at sikre overholdelse af gældende lovkrav for kompressorinspektioner og syn i Danmark.

 

PLC-styringer

PLC-styringer

Granzow A/S opbygger, programmerer, installerer og implementerer avancerede PLC-styringssystemer, der sikrer din tryghed og beskytter dine vigtigste processer.

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimaforandringer, grøn energi, bæredygtighed – ord, der er på alles læber. Lønsomme løsninger til industrien er måske ikke altid synonymt med de grønne buzzord, jeg netop har opstillet, men hos Granzow...