LÆKAGESØGNING

Få den helt optimale lækagesøgning på jeres trykluft

Det kan være vanskeligt at styre sine trykluftssystemer, da hver eneste handling der foretages, påvirker systemet i mere eller mindre grad og ligesom mange andre systemer, så kan et trykluftsystem også have sine problemer, og den mest almindelige årsag er lækager.

Lækager i et trykluftsystem kan have mange negative konsekvenser, herunder øget energiforbrug, reduceret systemeffektivitet og mulig skade på systemet. 

Men med et samlet overblik fra Granzows lækagesøgning kan I opnå energibesparelser ved at udbedre eventuelle lækager, i jeres trykluftssystem. Vores lækagesøgning dokumenterer jeres lækager i 3 kategorier, og identificer de mest kritiske der har indflydelse på, hvordan jeres trykluftssystemer fungerer. Den færdige rapport gemmes i vores online portal.

Der vil ud fra rapporten kunne udarbejdes en stykliste med defekte komponenter.

Hvad er lækagesøgning?

Lækagesøgning i trykluftsystemer involverer at finde og reparere lækager i trykluftslanger, kompressorer, ventiler. En lækage kan forårsage alvorlig skade, hvis den ikke bliver opdaget og repareret i tide. Derfor er det vigtigt at man foretager en lækagesøgning regelmæssigt, da lækager kan føre til spild af trykluft og økonomiske omkostninger. Det kan endda føre til sikkerhedsproblemer, da trykluft kan være farligt hvis det ikke håndteres korrekt.

Har du tegn på lækage?

Lækagesøgning bør altid udføres af en professionel, da det kræver en viden om bygningskonstruktioner og erfaring med at finde lækager. En professionel lækagesøgning kan spare dig for mange problemer og økonomiske udgifter på langt sigt.

Hvis du oplever tegn på lækage, som for eksempel støj af udsivning, misfarvninger eller våde pletter eller blot ønsker at forebygge skader på dit trykluftsystem, så er det en god idé at få foretaget en professionel lækagesøgning af en kvalificeret tekniker. Det kan være en god investering for dig og din virksomhed. Særligt fordi det minimerer din virksomheds nedetid og øger systemets effektivitet og sænker jeres energiomkostninger.

Få foretaget lækagesøgning af dit trykluftsystem professionelt

Efter vores lækagesøgning kan i hente jeres LEAQS lækage rapport online, den giver jer det perfekte værktøj til at håndtere de fejl, en lækagesøgningen har fundet og markeret.

Vi kan også gennemgå jeres trykluftsystem for lækager, med helium læksøgning.

Hos Granzow benytter vi lækagesøgning fra LEAQS, der kan hjælpe dig med at få fuld kontrol over forbruget, tryk og dugpunkter ved at installere overvågning enten midlertidig eller på permanent basis. LEAQS-systemet er verdens mest brugte system til lækage management, med tæt på 8000 dokumenterede projekter. Derfor får I med jeres overvågning og måling den bedste omkostningskontrol på markedet.

Hvad koster små lækager i et trykluftsystem?

Det er svært at give et præcist svar på, hvad en lille lækage i et trykluftsystem vil koste at reparere, da det afhænger af en række faktorer, herunder størrelsen og placeringen af lækagen, om der er brug for specielle materialer for at reparere den, og hvor meget tid der skal bruges på at udføre reparationen.

Det er derfor en god idé at få en professionel og kvalificeret tekniker til at inspicere dit trykluftsystem og give et tilbud på reparation af lækagen, så du kan få en idé om omkostningerne. Samtidig kan det også være en god idé at tjekke med din forsikring, da nogle forsikringer dækker omkostningerne ved reparation af trykluftsystemer.

Dit totale lækageniveau består af en mængde små lækager og man kan nemt blive overrasket over omkostningen og trykluftvolumen, som lækker fra det der betegnes som ”små” lækager. Derfor bliver den rette teknik og metodik altafgørende for at opnå et optimalt resultat.

Generelt vil mindre lækager ofte være billigere at reparere end større lækager, da der typisk vil være færre materialer og mindre tid involveret i reparationen. Hvis lækagen ikke repareres i tide, kan den dog være starten på et større problem, så det er vigtigt at få lækagen repareret så hurtigt som muligt for at undgå dyrere reparationer i fremtiden.

Hvad koster lækagen per måned og år?

Trykluft er dyrt - det ved de fleste virksomheder, men hvor dyrt er det egentligt?

Vi finder i gennemsnit lækager i trykluftsystemer svarende til et ekstra strømforbrug på 50.000 kWh. Det svarer til 20% af virksomhedernes samlede trykluft forbrug, som kunne være undgået.

 

Diameter lækage [mm] Lækagetab [M3 pr. år] Årligt energitab [kWh]
0,5 7.710 771
1 38.500 3850
1,5 65.700 6570
 

Ønsker du at høre mere om lækagesøgning til dit trykluftsystem?

Kontakt Granzow og hør mere om, hvordan vi kan implementere LEAQS lækagesystem i netop jeres virksomhed og hvordan du med den rette lækagesøgning kan reducere dit trykluftforbrug og CO2-udledning.

Så kontakt os på info@granzow.dk eller direkte hos vores LEAQS-ekspert Ernst Weis Hansen gennem +45 3017 7854. Vi hjælper jer videre med jeres lækageudfordringer.

Se også vores brede udvalg af kvalitetskomponenter til dit centralvakuumanlæg.

Kontakt os og hør mere om vores produkter

– og hvordan vi laver den bedste løsning til dig
 

 

Vores leverandører og samarbejdspartnere

}