LÆKAGESPORING GIVER STORE BESPARELSER

Vidste du eksempelvis, at lækagesporing er en af de mest lønsomme og hurtigste metoder at anvende, når det gælder energibesparelser i et trykluftsystem?

Lækager udgør cirka 20-30% af det samlede energiforbrug på en arbejdsplads.
Invester du i lækagekontrol, så vil du allerede kunne se et afkast efter 3 til 6 måneder.
Hos Granzow A/S tilbyder vi LEAQS, der indebærer lækagesporing og optimeringssoftware, der giver dig et samlet billede af de fundne lækager i din installation.

Man kan blive overrasket over hvad lækager kan medføre af ekstra omkostninger i form af øget trykluftvolumen - også fra det, der betegnes som "små" lækager. En lækagesporing kan i yderste tilfælde være forskellen mellem om du kører med én eller to kompressorer.

Et hul på bare 1 millimeter kan hurtigt løbe op i et flercifret beløb årligt.

Få den helt optimale lækagesporing på jeres trykluft

Det kan være vanskeligt at styre sine trykluftssystemer, da hver eneste handling der foretages påvirker systemet i mere eller mindre grad.

Men med et samlet overblik fra Granzows lækagesøgning kan du opnå energibesparelser og få udbedret eventuelle lækager, der måtte opstå i dit trykluftssystem. Vores lækagesøgning undersøger nemlig alle de parametre, der har indflydelse på, hvordan jeres trykluftssystemer fungerer.

Lækagesporing danner vej for optimal drift

Med vores lækagesøgning får du også adgang til vores optimeringssoftware, der giver dig det perfekte værktøj til at håndtere de fejl, en lækagesøgning måtte finde. Vi kan også gennemgå dit tryksystemer for lækager, med helium læksøgning.

Hos Granzow benytter vi lækagesøgning fra LEAQS, der kan hjælpe dig med at få fuld kontrol over forbruget, tryk og dugpunkter ved at installere overvågning enten midlertidig eller på permanent basis. LEAQS-systemet er verdens mest brugte system til lækage management med tæt på 8000 dokumenterede projekter. Derfor får du med deres overvågning og måling den bedste omkostningskontrol på markedet.

Hvad er lækage?

Lækage er når der sker utætheder. Det kan være brud på dine rør, hvor luften trænger igennem et hul eller revne.

Lækager er ikke forbundet med noget positiv. Har du en produktion med en stor uidentificeret lækage, kan store spildomkostninger både på driften, men også pengepungen forventes. Giver du lækagen frit spil, så kan det blive dyrt.
 

Hvad koster ”små” lækager?

Dit totale lækageniveau består af en mængde små lækager. Man kan nemt blive overrasket over omkostningen og den trykluftsvolumen, som lækker fra det der betegnes som ”små” lækager. Få missede lækager indebærer mistede besparelser. Derfor bliver den rette teknik og metodik altafgørende for at opnå et optimalt resultat.

Diameter lækage [mm[ Lækagetab [M3 pr. år] Årligt energitab [kWh]
0,5 7.710 771
1 38.500 3850
1,5 65.700 6570
 

Hvad koster lækagen per måned og år?

Trykluft er dyrt – det ved de fleste virksomheder, men hvor dyrt er det egentligt? Tabellen nedenunder viser besparelsespotentialet baseret på 20% lækage med en omkostning på 15 øre pr. kubikmeter, 24 timers drift 365 dage om året. De fleste virksomheder har et lækageniveau på 20 – 30 %.   

Så ønsker du at høre mere om, hvordan du med den rette lækagesøgning kan reducere dit trykluftforbrug og CO2-udledning, så kontakt Granzow og hør mere om, hvordan vi kan implementere LEAQS lækagesystem i netop din virksomhed.

Ernst Weis Hansen er navnet på vores LEAQS-ekspert, som laver lækagesporing. Han kan træffes på telefon 30 17 78 54, eller info@granzow.dk, hvor vi sidder klar til at hjælpe jer videre med jeres lækageudfordringer.

Kontakt os og hør mere om vores produkter

– og hvordan vi laver den bedste løsning til dig
 

 

Vores leverandører og samarbejdspartnere

}