Vakuumsystem til veterinærer

Hos Granzow er vi specialiserede i teknisk know-how og innovative løsninger. I mere end 80 år har vi leveret kompetente løsninger på svære udfordringer, og det har affødt at vi i dag har mottoet: ”Du har opgaven, vi har løsningen”.

Granzow har bl.a. hjulpet dyrlæger fra det tidligere Landbohøjskolen, nu Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme. På instituttet behandler man syge dyr, og som en del af nogle behandlinger laver man også blodtransfusioner.

Det er dog ikke helt ukompliceret sådan at tappe en hund for blod. Hvor den gennemsnitlige tappetid for os mennesker ligger et sted mellem 4-6 minutter kan den hos hunde, grundet deres anderledes anatomi, tage helt op til 18 minutter. Hundeejere vil vide, at det kan være lidt af en udfordring at få sin hund til at ligge stille i længere tid, hvilket dyrlægerne vi arbejdede sammen med, kunne skrive under på. Desværre medførte de i nogle tilfælde, at de var nødt til at skælde hundene ud for at de kunne ligge stille. De tænkte: "Der måtte findes en bedre løsning" - og derfor hev de fat i os.

En af vores ingeniører så på sagen, og fandt på en smart løsning i form af et vakuumsystem, der skaber undertryk og suger blodet ud af hunden med et tryk på 800 mbar. Brugen af vakuumsug fremfor at lade blodet løbe frit betød, at tappetiden røg helt ned på omkring 3 minutter. I praksis betød det en oplevelse, der er langt mindre stressende for hunden, og samtidig et arbejdsmiljø, der er langt sjovere at være i for de ansatte.

}