Hvilke kompressortyper er der?

En kompressor er en maskine, der komprimerer og transporterer gasarter. Ved kompression af gas stiger både tryk og temperatur og volumen formindskes.

Kompressorer og trykluftsanlæg anvendes i mange brancher – lige fra tandlæger, i laboratorier og over alt i industrien, og vi hjælper jer gerne med at finde frem til, hvilken type kompressor, der er det rigtige valg for jeres virksomhed og behov.

Når I har behov for en støjsvag kompressor

I en lang række sammenhænge, hvor det er afgørende, at lydniveauet er på et absolut minimum, eksempelvis inden for laboratorie-, dental og medicinalområderne, er en lydsvag kompressor fra JUN-AIR et oplagt valg. Kompressorerne kan installeres direkte eller tæt ved forbrugsstedet, da de har de laveste støj- og vibrationsniveauer på markedet.

Kompressorerne kommer både som oliefrie- og oliesmurte modeller, hvor sidstnævnte har et rekordlavt støjniveau på helt ned til 35 dB(A) - langt under normalt samtaleniveau.

Skruekompressor, stempelkompressor eller lamelkompressor – hvad er forskellene?

En skruekompressor består af to roterende skruer, som komprimerer luften, og med oliekølingen sikrer en optimeret drift, der tåler høje belastningsgrader på op til 100 %.
Skruekompressorer er energieffektive og velegnede til kontinuerlig brug i større industrier, byggepladser og produktionsmiljøer.

Stempelkompressorer findes i flere varianter – både som direkte eller remkørte, oliesmurte eller oliefri kompressorer. Stempelkompressorer fungere ved hjælp af en stempeltang til at komprimere luften. De direkte drevne modeller har normalt en belastningsgrad på 50 % og de remdrevne modellers belastningsgrad er på 70 %.
Stempelkompressorer er velegnede til mindre arbejdsbelastninger og almindelige værkstedsapplikationer.

En lamelkompressor er opbygget med få bevægelige dele, som sikrer en lang levetid på op til 100.000 timer, da den er drevet uden gear. Det giver en meget robust og langtidsholdbar løsning med lave vedligeholdelses- og driftsomkostninger. Samtidig har den et lavt støjniveau på ned til 62 dB(A), så den kan placeres direkte ved anvendelsesområdet. Ved avanceret hastighedsregulering opnås desuden energibesparelser på op til 50 %.

Mange forskellige kompressortyper afhænger af behovet

Hvad enten I har behov for en standardløsning eller en specialiseret kompressorløsning, kan vi med sikkerhed hjælpe jer med at finde den kompressor, der tilgodeser jeres behov.

Vi fører et stort udvalg af kompressorer og har alt lige fra mobile kompressorer, Boge’s enorme kompressorudvalg af både vandkølede og luftkølede kompressorer.

Kort sagt forhandler vi alle slags kompressorer hos Granzow:

  • Oliefri skruekompressorer; BOGE SO-serien samt BOGE BLUEKAT-serien 
  • Oliesmurt skruekompressor, BOGE S- og C-serien
  • Stempelkompressor fra BOGE – oliesmurte og oliefri
  • Oliefri stempelkompressor K-serien
  • Oliesmurt lamelkompressor, Hydrovane
  • Forskellige oliesmurte skrue-/kompressorer fra Compair
  • Mobile kompressorer - Compair
  • Kompressormodeller fra Jun-Air

 

I er velkommen til at læse mere om de forskellige kompressorer og downloade detaljerede datablade under hvert produkt. I er også velkommen til at kontakte vores kunderådgivere via 43 20 26 00 eller mail: webshop@granzow.dk for nærmere information.

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Klimaforandringer, grøn energi, bæredygtighed – ord, der er på alles læber. Lønsomme løsninger til industrien er måske ikke altid synonymt med de grønne buzzord, jeg netop har opstillet, men hos Granzow...

Den lille grønne bog om trykluft

Den lille grønne bog om trykluft

Granzow A/S har udgivet trykluftkompendiet "Den Lille Grønne", som gennemgår trykluften fra A til Z. "Den Lille Grønne" henvender sig til personer. som ønsker en grundlæggende viden om trykluft...

Forskellen på olier, fedt og smøremidler til vakuumpumper

Forskellen på olier, fedt og smøremidler til vakuumpumper

Opdag hemmeligheden bag en gnidningsfri ydeevne og optimer din vakuumpumpes potentiale med vores spændende guide til smøremidler. Her finder du et online værktøj til at vælge den ideelle olie for ultimativ ydeevne og de produkter du kan bestille hos os.