BS&B flammefælder (FlameSaf)

Flammefælder tjener som sekundær foranstaltning til at forhindre en flamme i at vandre tilbage i maskiner, udstyr og anlæg, der indeholder blandinger af brændbare dampe og luft.

Kort fortalt: hvad gør en flammefælder?

Kort fortalt forhindrer en flammefælder– også kaldet flame arrester/arrestor – at flammer og eksplosioner kan rejse videre gennem dit produktionssystem i det øjeblik, at uheldet opstår.

Flammefælderens design fungerer ved at et båndspoleelement absorberer varmen fra flammen i en sådan grad, at flammen slukkes. Den del af båndspoleelementet, som flammen rejser gennem, har sin tykkelse designet ud fra hvad slags gasser, man arbejder med. Forskellige gasser kræver nemlig forskellig tykkelse for effektivt at slukke flammen – det er det princip, som specialisterne kalder ”the flameretardant gap”.

Billedet nedenfor illustrerer hvordan flammefælderen absorberer varmen, der kommer ind fra højre side via flammen. 

Gør dig følgende overvejelser, når du skal anvende en flammefælder

En anden ting, du også skal tage højde for i sikringen af din produktion, er hvor din flammefælde skal monteres. Monterer du den ved antændingsstedet, så kaldes det en deflagration (forbrænding).

Her har flammen ikke opnået høj hastighed (subsonisk), og kan derfor lettere slukkes. Omvendt, er din flammefælder derimod længere væk fra antændelsesstedet, så kaldes det en detonation. Her kan flammen opnå høj hastighed (supersonisk), og der er derfor typisk brug for flere elementer, for effektivt at slukke flammen.  


Takket være moderne teknologi er det nu muligt at producere flammefælder til al slags produktion, og gøre det, så det er i overensstemmelse med 94/9/EC samt certifikationer som eksempelvis DNV, IBExU, BAM, PTB.

Hos Granzow forhandler vi flammefælder fra BS&B, der siden 1931 har arbejdet for at øge sikkerheden i et væld af industrier verden over. Når det gælder sikkerhed, er kun det bedste godt nok – derfor forhandler vi kun flammefælder fra BS&B.

Dokument
/Files/Images/PDF/flamesaf.pdf
flamesaf.pdf 2,2 MB

Kontakt medarbejder for nærmere information

Henrik Thoby, Produktchef Automatik

   3017 7850   |      ht@granzow.dk

Kontakt os og hør mere om vores produkter

– og hvordan vi laver den bedste løsning til dig
 

 

Vores leverandører og samarbejdspartnere

}