SPAR PÅ ENERGIEN

Spar energi på optimering af din kompressordrift

Vi ved hvor dyrt det er blevet at have en produktion eller lignende i gang.
Derfor besøger vi dig gerne og laver logninger af dit trykluftssystem, så du får indsigt i, hvor du kan optimere.

Værd at tage med er det potentielle energitilskud du kan få til din investering, hvis du kan påvise en energibesparelse ved omlægning af din installation.

Nedenfor har vi samlet et overblik over hvor du som virksomhed kan spare penge.

Erhvervstilskud til energieffektivisering

Partierne bag aftalen om justering af Erhvervspuljen har besluttet at fremrykke puljens nye regler, så de som udgangspunkt træder i kraft 1. november 2022. Når puljen åbner igen, vil det være med til at gøre det nemmere for virksomhederne at få en hjælpende hånd til den grønne omstilling og der vil være mulighed for at ansøge flere gange om året.

Hvad omfatter erhvervspuljen?
F.eks. er der en højere støttesats til investeringer i grøn omstilling inkl. energisparende initiativer.

Lægkagesporing skaber store besparelser

Vidste du eksempelvis, at lækagesøgning er en af de mest lønsomme og hurtigste metoder at anvende, når det gælder energibesparelser i et trykluftsystem? Lækager udgør cirka 20-30% af det samlede energiforbrug på en arbejdsplads. Invester din virksomhed i lækagekontrol vil du allerede kunne se et afkast efter 3 til 6 måneder.

Hos Granzow tilbyder vi LEAQS der indebærer lækagesøgning og optimeringssoftware, der giver dig et samlet billede af de fundne lækager i din installation.

Man kan nemt blive overrasket over hvad lækager kan medføre af ekstra omkostninger i form af øget trykluftsvolumen - også fra det, der betegnes som "små" lækager. En lækagesøgning kan i yderste tilfælde være forskellen mellem om du kører med én eller to kompressorer og dermed også øgede serviceomkostninger.

Et hul på bare 1 millimeter kan hurtigt løbe op på xx årligt.

Diameter lækage [mm[ Lækagetab [M3 pr. år] Årligt energitab [kWh]
0,5 7.710 771
1 38.500 3850
1,5 65.700 6570

 

Et andet sted du kan spare på pengepungen og miljøet er gennem din optimerede kompressorinstallation

Hos Granzow besøger vi dig gerne og laver logninger af dit trykluftssystem, så du får indsigt i, hvor du kan optimere. Det kan bl.a. være i en anderledes opsætning i dit system, andet udstyr eller noget helt tredje. Værd at tage med er det potentielle energitilskud du kan få til din investering, hvis du kan påvise en energibesparelse ved omlægning af din installation. Vi rådgiver dig også i varmegenvinding, der muliggør at den varme fra dit trykluftssystem bliver genanvendt andetsteds; eksempelvis til opvarmning af en produktionshal. Så undgår du at fyre for gråspurvene.

 

Hvordan virker varmegenvinding?

Op til 90% af den elektriske energi kan omdannes til kompressionsvarme og ledes væk via et kølemedium (luft, vand eller kølemiddel/olie). BOGEs effektive løsninger betyder, at denne varme ikke blot går tabt, men kan bruges på anden måde, såsom til opvarmning af brugsvand eller kredsløbsvand eller til processtøtte.

Andre energibesparende løsninger

Her finder du en mindre samling af artikler, vi har forfattet om energivenlige løsninger, som også er gode for pengepungen. De virker nemlig til at spare på dit energiforbrug.

Kontakt os og hør mere om vores produkter

– og hvordan vi laver den bedste løsning til dig
 

 

Vores leverandører og samarbejdspartnere

Energibesparelser der betaler sig!


Vidste du eksempelvis, at lækagesøgning er en af de mest lønsomme metoder at anvende, når det gælder energibesparelser i et trykluftsystem? Hos Granzow tilbyder vi LEAQS der indebærer lækagesøgning og optimeringssoftware, der giver dig et samlet billede af de fundne lækager i din installation. Man kan nemt blive overrasket over hvad lækager kan medføre af ekstra omkostninger i form af øget trykluftsvolumen - også fra det, der betegnes som "små" lækager. En lækagesøgning kan i yderste tilfælde være forskellen mellem om du kører med én eller to kompressorer og dermed også øgede serviceomkostninger.

}