Søløven

Granzow hjulpet søværnet med at udvikle deres specialiserede dykkerskib, Søløven. Her leverede vi en totalløsning, der skulle muliggøre rekorddybe dyk i danske farvande – faktisk helt ned til 120 meters dybde. Sådan en løsning er eksempelvis relevant i tilfælde af flystyrt over åbent hav, hvor dykkerne bliver sendt ud for at bjerge flyets sorte boks.

Vi udviklede en særlig gasmixer, der kan levere helt op til 300 bar tryk, som muliggør at dykkerne selv ved 120 meters dybde løbende kan udskifte og fylde dykkerflasker op med ilt. Det muliggør at dykkerne ikke behøver komme op til havoverfladen og skibet, for at få skiftet deres dykkerflasker ud med nye. Samtidig udviklede vi et dykkerkammer, der skulle afhjælpe dykkere med dykkersyge. Alt sammen blev udviklet, så det tog højde for den trænge plads der oftest er ombord på et skib. Yderligere, som en ekstra udfordring, skulle vi i vores udarbejdelse af løsninger til Søløven også indtænke og tage højde for, at et skibs skrog giver sig på åbent hav. Det betyder at rørarbejde skulle udarbejdes, så det kunne modstå den slags vrid.

Vi leverede alle dele, herunder tavler og styringer. Skibet var færdiggjort tilbage i 2012, og vi har sidenhen løbende leveret opdateringer til skibets udstyr.

Du kan se en kort reportage om Søløven i videoen nedenfor.

}